Camping Reitdiep Logo
De Omgeving

De omgeving van
Camping Reitdiep

Reitdiep

Het Reitdiep (vroeger Groninger Diep geheten) is een kanaal dat van de stad Groningen langs Camping Reitdiep naar het Lauwersmeer loopt. Huur een sup board of een van onze bootjes om het water te verkennen of koel lekker af met een duik in de vaart.

Fietsroutes

In het noorden van de provincie Groningen ligt het Hogeland. Een unieke streek die relatief hoog ligt door de aangeslibde zeeklei. Stap op het zadel en fiets door het oude cultuurlandschap in deze authentieke regio. Vraag ons gerust naar de mooiste fietsroutes in de omgeving.

Boot bij ondergaande zon op Camping Reitdiep

Nationaal Park Lauwersmeer

Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Niemand had toen kunnen voorspellen dat op de vroegere zeebodem een prachtig nieuw landschap zou ontstaan. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder, dat het gebied is uitgeroepen tot Nationaal Park.

Onze Wierdedorpen

De 'heuvels' van het Groninger platteland. Een wierde is een kunstmatige heuvel, opgebouwd om bij hoogwater een droge plek te hebben ter bescherming van huizen en vee. De wierdedorpen Niehove en Winsum zijn in 2019 en 2020 door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste dorpen van Nederland. Maar er zijn nog talloze andere dorpen in onze omgeving die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken!

Openluchtmuseum Hoogeland

Dit openluchtmuseum is een dorp in een dorp. Bekijk hier een mengeling van Groningse woonhuizen, werkplaatsen en gebouwen uit de negentiende eeuw.

Pieterpad

Op slechts 3 km van onze camping vind je het noordelijkste deel van het beroemde Pieterpad. Zet in Pieterburen je eerste stappen op het langste wandelpad van Nederland.

Wadden

Bezoek onder andere Noordkaap, het noordelijkste puntje van het vasteland van Nederland of maak een leuke dagtocht naar het laatste Waddeneiland Schiermonnikoog. Zoek je een sportieve uitdaging? Kies dan voor een wadloop-oversteek onder begeleiding naar Schiermonnikoog of een kortere zwerftocht over het wad bij Noordpolderzijl.

Zeehondencentrum Pieterburen

Is het bekendste opvangcentrum voor zeehonden. Het heette ooit ‘zeehondencrèche’ omdat het centrum vooral jonge verweesde zeehonden opving. Tegenwoordig worden er zieke en verzwakte zeehonden van alle leeftijden opgevangen en behandeld om vervolgens weer vrijgelaten te worden.

© 2020 - 2023 Camping Reitdiep Colofon Copyright & disclaimer