Camping Reitdiep Logo
De Omgeving

De omgeving van
Camping Reitdiep

Reitdiep

Het Reitdiep (voormalig de Hunze) is een van oorsprong natuurlijke zeearm die al in de late middeleeuwen gedeeltelijk recht werd getrokken ten behoeve van scheepvaart van de stad naar het Lauwersmeer en de Waddenzee. Huur een sup board of een van onze bootjes om het water te verkennen of koel lekker af met een duik vanaf de camping.

Fietsroutes

In het noorden van de provincie Groningen ligt het Hogeland. Een unieke streek die relatief hoog ligt door de aangeslibde zeeklei. Stap op het zadel en fiets door het oude cultuurlandschap in deze authentieke regio. Vraag ons gerust naar de mooiste fietsroutes in de omgeving.

Nationaal Park Lauwersmeer

Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Niemand had toen kunnen voorspellen dat op de vroegere zeebodem een prachtig nieuw landschap zou ontstaan. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder, dat het gebied is uitgeroepen tot Nationaal Park.

Onze Wierdedorpen

De 'heuvels' van het Groninger platteland. Een wierde is een kunstmatige heuvel, opgebouwd om bij hoogwater een droge plek te hebben ter bescherming van huizen en vee. De wierdedorpen Niehove en Winsum zijn in 2019 en 2020 door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste dorpen van Nederland. Maar er zijn nog talloze andere dorpen in onze omgeving die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken!

Openluchtmuseum Hoogeland

Het Openluchtmuseum Hoogeland in Warffum is een dorp in een dorp. Bekijk hier een mengeling van Groningse woonhuizen, werkplaatsen en gebouwen uit de negentiende eeuw. Of fiets kris kras door Den Andel, Kloosterburen, Eenrum, Houwerzijl en ontdek dat het hele Hogeland een groot natuurlijk openlucht museum is....

Pieterpad

Op slechts 3 km van onze camping vind je het noordelijkste deel van het beroemde Pieterpad. Zet in Pieterburen je eerste stappen op het langste wandelpad van Nederland.

Wadden

Bezoek onder andere Noordkaap, het noordelijkste puntje van het vasteland van Nederland of maak een leuke dagtocht naar het laatste Waddeneiland Schiermonnikoog. Zoek je een sportieve uitdaging? Kies dan voor een wadloop-oversteek onder begeleiding naar Schiermonnikoog of een kortere zwerftocht over het wad bij Noordpolderzijl. Bezoek het zeehondencentrum in Pieterburen en eet verse vis in de haven van Lauwersoog.

Zoutkamp

Tot in 1969 was Zoutkamp een belangrijke haven gelegen aan de monding van het Reitdiep en het Lauwersmeer. Na de afsluiting van het Lauwersmeer werd de haven naar Lauwersoog verplaatst en verdween de bedrijvigheid van de visserij. De laatste jaren wordt Zoutkamp herontdekt als toeristische verzamelplaats: een pittoreske plek om een visje te eten en koffie te drinken voor de laatste fietsetappe door het Lauwersmeer gebied naar de zee.

© 2020 - 2024 Camping Reitdiep Colofon Copyright & disclaimer