Camping Reitdiep Logo
Over ons

Over ons en
Camping Reitdiep

Als je belt naar Camping Reitdiep, dan krijg je meestal Henk aan de lijn. Tot 3 jaar geleden was hij aannemer in houtskeletbouw en sinds januari 2019 de eigenaar van een prachtig kampeerterrein in Groningen, voorheen camping Roodehaan, waar zijn hart sneller van ging kloppen. Zijn partner Karline werd meegesleurd in Henks energie. Als ze niet aan het werk is voor de NHL Stenden Hogeschool, dan is ze aan het wieden en planten of accommodaties aan het inrichten. Samen zijn we een stel met een samengesteld gezin. 

Na de overname van Camping Roodehaan

Nadat we Camping Roodehaan hadden gekocht, hebben we eerst de tijd genomen om het terrein te leren kennen. Bovendien wilden we ervaren wat het betekent om een camping te runnen, seizoenswerk te verrichten, in de winter uit het raam te staren naar de glimmende klei ’broden’ op het land en wilden we samen plannen maken. Ofwel, onze plannen concretiseren, want de ideeën bleven maar komen. Veel vaste stacaravans vertrokken, het terrein werd geschikt gemaakt voor tenten en campers, het sanitair onderging een make-over en alle plekken kregen eigen water en stroompunten. 

Onze eerste kampeerzomer in 2020

In 2020 waren we zo goed als klaar met het vernieuwen van de camping. Wat was het een feest toen Lisah en Josine met hun ‘Heet Brood’ concept inspiratiegerechten, warme broodjes en koffieboot de zomer kwamen inluiden. Het werd een zomer vol muziek en theater, yoga en tai-chi. En dat allemaal door en voor mensen die dezelfde drijfveren hebben als wij: samen mooie dingen maken, werken en plezier maken. Genieten van rust, fietsen, wandelen en watersport. Samen eten en fijne gesprekken voeren, of jezelf juist terugtrekken in de oneindige Groningse luchten of met een fijn boek in een hangmat. 

Een plek waar iedereen welkom is

Wij willen onze prachtplek delen met vakantiegangers en dagjesmensen maar ook met mensen die hier mogelijkheden zien. Die hier iets willen doen, ontdekken of ontwerpen. Met die uitgangspunten bouwen wij verder in ons hoofd en op het terrein. Momenteel werken we aan een moestuin, een fruitboomgaard, een boomhut, een tuinkantoor en wie weet wat er nog meer bedacht gaat worden…. We worden enorm blij van de onverwachte ontmoetingen die steeds weer nieuwe impulsen en ideeën geven voor onze camping: een camping voor jong en oud, waar rustzoekers vinden wat ze zoeken en jong talent een podium vindt voor muziek en theater. 

Tot ziens op camping Reitdiep!

Onze eerste jaren waren 2 zware opbouwjaren, ook dat is eerlijk om te zeggen. Er was zóveel werk om te doen, zoveel om te leren, zoveel nieuw voor ons…. Maar inmiddels draaien we een fijne camping, een ontmoetingsplek, een uitvalsbasis voor het prachtige Groningen waar wij van houden. We zijn enorm trots op het resultaat en heten jullie graag welkom. Zien we jullie deze zomer?

© 2020 - 2023 Camping Reitdiep Colofon Copyright & disclaimer